RUFFWEAR

RUFFWEAR

Skleda, s katero se je vse začelo!

Vse se je začelo leta 1994 z lahko, zložljivo skledo za hranjenje psov na poti. Od takrat se je odprl nov svet za raziskovanje in črpanje navdiha!

Poleti 1992 je ustanovitelj Ruffweara Patrick Kruse kolesaril z gorskim kolesom v nacionalnem gozdu Los Padres s svojo punco Liz in njunim psom Moquijem. Med tem potovanjem je ustanovitelj znamke naletel na izziv, ki je kasneje privedel do niza inovacij in lansiranja neverjetne inovacije: visokozmogljivih oblačil za pse.

V poskusu, da bi svojemu psu Moquiju dala piti, je morala Liz polovico njegove steklenice vode izprazniti v plastično vrečko, ki jo je trdno držala v roki, medtem ko je rodezijski grebenar naredil nekaj požirkov. Rešitev se ni posebej obnesla: Moqui je zadihan pobegnil, Liz pa ni vedela, kaj bi: če bi torbo položila na tla, bi se voda razlila. "Nekaj ​​moraš storiti glede tega," je rekla Liz Patricku. To je bila začetna iskra za prvi Ruffwearjev izdelek: zložljivo vodotesno skledo.

Takrat je Patrick oblikoval oblačila in dodatke za veslanje za svoje podjetje Salamander Paddle Gear. S svojim strokovnim znanjem o tehničnih tkaninah in oblikovanju se je Patrick odločil ustvariti nepremočljivo skledo, začenši s stališča psa. Posoda mora vsebovati hrano in vodo tako, kot bi psi želeli, in mora biti primerna za uporabo na prostem. Po 16 mesecih raziskav, razvoja in testiranja je Patrick razvil prvo zložljivo posodo za hrano in vodo: Quencher™.

Quencher je poleti 1994 spremljal Patricka in Salamander Paddle Gear na sejmu Outdoor Retailer. Zložljiva, vodoodporna skleda iz blaga, postavljena na mizo na sprednji strani stojnice, je pritegnila množice.

V množici je bil kupec iz podjetja L.L. Bean, ki je takoj oddal naročilo za 8000 kosov. Ruffwear je bil uradno predstavljen. Od takrat je Ruffwear pionir v novi kategoriji z ustvarjanjem visoko zmogljive pasje opreme, ki navdihuje raziskovalce na prostem in njihove spremljevalce k novim dogodivščinam.

Z leti se je Quencher razvijal – spreminjal barvo ter prilagajal velikost in obliko – vendar sta oblika in funkcija prvotne sklede ostali enaki. Tukaj je dizajn sklede skozi leta, ki je bil nazadnje spremenjen spomladi 2021 z novo barvo.